به گزارش یزدفردا: «علیرضا جهان میهن» در نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی یزد با این واحد صنعتی تولید محصولات غذایی با بیان این که چربی در کنار پروتئینها از اجزا اصلی خوراکیهاست و در برخی فرهنگها از لذائق غذاها محسوب میشود، گفت: عمده مصرف چربیها از طریق روغنهای خوارکی اتفاق میافتد و به همین دلیل نیز سلامت این محصولات غذایی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با اشاره به منابع مختلف تامین روغنهای خوارکی و بعضاً ترکیب این منابع برای تولید روغنهای ترکیبی، اظهار کرد: در حالی در بسیاری از صنایع غذایی دنیا شاهد اهتمام به سودمحوری هستیم که در این مجموعه نگاه سلامت نگری به حوزه تولید وجود دارد به طوری که از ابتدای فعالیت خود با دانشگاه همکاری و توفیقات خوبی داشتهاند.
این عضو هیات علمی دانشگاه فلوریدا به اهمیت شناخت و انتخاب روغن مناسب و سالم، گفت: روغنها دارای شاخصهای مختلفی از اسیدهای چرب هستند که آنها را بر همین اساس بسیار متنوع کرده است.
جهانمیهن در ادامه به دو فاکتور اصلی در این باره شامل چربیهای امگا ۶ و امگا ۳ در روغنها اشاره و عنوان کرد: هرچند این فاکتورها برای رشد بدن لازم هستند ولی مقادیر بالای مصرف هر یک میتواند تبعات و عواقبی برای سلامت انسانها داشته باشد.
وی در این باره با بیان این که چربیهای امگا ۶ به رغم فواید زیادی که برای بدن دارد، التهاب زا هستند، تصریح کرد: چربیهای امگا ۳ نیز اهمیت زیادی در رشد و نگهداری مغز و نیز دوران بارداری دارند و علاوه بر این که در انعقاد خون نیز خاصیت موثری ایفا میکنند، در برخی موارد افسردگی میتوانند کمک درمانی باشند ولی مصارف مقادیر زیاد آنها نیز سلامتی را تحت تاثیر قرار میدهد.
این متخصص صنعت غذایی با بیان این که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در روغنهای بازارهای جهان عمدتاً ۲۴ به یک است در حالی که نسبت ایدهآل آن باید یک به یک یا دو به یک باشد، اظهار کرد: در همین راستا کشورهای توسعه یافته در تلاش برای کاهش این نسبت به مقدار ۱۰ به یک هستند و این در حالیست که در این واحد تولیدی در استان یزد این نسبت در روغنهای مختلف ۹.۲ تا ۱۲.۲ به یک و به عبارتی بسیار جلوتر از کشورهای پیشرفته در این حوزه است.
وی میزان آنتی اکسیدانهای روغن های خوراکی نیز به ویژه در مهار رادیکالهای آزاد و پیشگیری از بیماریهایی مانند سرطانها حائز اهمیت خواند و گفت: با افتحار این مجموعه ایرانی موفق شده علاوه بر برقراری نسبت مناسب بین امگا ۶ به امگا ۳، آنتی اکسیدان و طول عمر روغن را نیز ارتقا دهد.
جهان میهن در پایان بر لزوم اصلاح باورهای غلط مردم در حوزه مصرف روغنها مانند روغنهای بکر که سم زدایی نشدهاند، تاکید کرد و گفت: البته این امر نیازمند اهتمام رسانهها به این موضوع است.
دکتر «امین صالحی ابرقوئی» معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز ضمن امضای این تفاهم نامه به نمایندگی از دانشگاه بیان کرد: دانشگاه در حیطه ارتباط با صنعت، خود را موظف به همکاری با صنعت در راستای کمک به بهبود سلامت جامعه میداند.
وی یکی از حوزههای همکاری دانشگاه در این رابطه را مربوط به حوزه محصولات غذایی از جمله در مورد روغنهای خوارکی ذکر کرد و گفت: دانشگاه در این حوزه با صنایع غذایی مختلف استان به ویژه واحد تولیدی داتیس در زمینه روغنها داشته و طرحهای تحقیقاتی مشترکی را انجام داده است.
صالحی آخرین کار مشترک دانشگاه با این واحد را بحث روغن بنه و مخلوط کردن آن با سایر روغنهای مرسوم خواند که هم اکنون در مرحله تجزیه و تحلیل نتایج این پژوهش قرار دارد.
وی یکی دیگر از وجوه همکاری دانشگاه با این واحد تولیدی را که به تازگی در دستور کار قرار گرفته را بحث ترجمان دانش و اطلاعرسانی عمومی در این حوزه به زبان ساده در قالب یک تفاهم نامه اعلام و اجرای این پیشنهاد را برای دانشگاه حائز اهمیت خواند.
«محمدعلی قوه ندوشنی» دبیر شورای ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاه علوم پزشکی یزد هم با تاکید بر حضور پررنگ اصحاب رسانه به عنوان شکل دهنده ارتباط بین دانشگاه و صنعت، گفت: دانشگاه آمادگی دارد که با تمام توان در این حوزه با صنایع همکاری داشته باشد.
وی اهمیت اهتمام به سلامت تولیدات در کنار سلامت جامعه و نیروی کار را یادآور شد و گفت: استفاده از دانشجویان در برگزاری رویدادهای مختلف و معرفی اقدامات جدید به کل جامعه از دیگر برنامههای دانشگاه در این حوزه است.
«سید علی یاسینی» مدیر ارتباط با صنعت این واحد تولیدی هم در سخنانی با اشاره به بهره گیری واحد R&D این مجموعه از اساتید دانشگاههای داخل و خارج کشور، به حمایتهای این مجموعه از پایان نامههای دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: سال گذشته تعداد ۲۶ پایان نامه در همین راستا مورد حمایت این واحد تولیدی قرار گرفت.
وی همچنین از همکاری این واحد با دانشگاه در سایر حوزهها مانند ساخت دستگاههایی جهت ارتقای سلامت و کیفیت محصولات خبر داد و گفت: در حالی تولیدات این واحد ماندگاری ۱۳ ساعته دارند ولی در تحقیقات خود به ماندگاری تا ۴۰ ساعت روغن نیز دست یافتهایم که امیدواریم با تحقق آن گامی در راستای بهبود وضعیت سلامتی جامعه برداریم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024